تعریف نمای کرتین وال / نمای لامل - نمای شیشه ای کرتین وال
نوعی سیستم ترمال بریک استاتیکی جهت پوشش شیشه ای نمای ساختمان و مقاوم در
تنشهای قائم و جانبی باد، زلزله و ... دارای ویژگیهای سازه ای self
Support در دو نوع Face Cap و Full Frame less با مقاطع مختلف و مجهز به
لاستیکهای آببندی و هوابندی EPDM که اصطلاحا" کرتین وال نامیده میشود.
پروفیل های لامل در نمای کرتین وال استراکچرهای آلومینیومی هستند که به
صورت عمودی و افقی روی پلیت های ساختمان نصب میگردند و شیشه بر روی آن سوار
میگردد. به پروفیل های عمودی در نمای کرتین وال مولیون و به پروفیل های
لامل افقی ترنسم گفته میشود. در اجرای نمای کرتین وال مولیون ها نقش ستون
های سازه را دارند و بیشتر بار شیشه به روی لامل های عمودی می باشد. در
ساختار لامل ها شیارهای ایجاد شده است که بتوان لاستیک های EPDM جهت اعمال
ترمال بریک Thermal Breakو شکست حرارتی متصل نمود. در سیستم فیس کپ پلی آمید روی لامل
قرار میگیرد ولی در سیتم فریم لس پلی آمید درون لامل قرار دارد. در طراحی
نمای کرتین وال بهتر است به دلیل دید زیباتر و از نظر بصری طول ترنسم و
مولیون ها را به صورت برابر و یکسان در نظر گرفت تا از نظر ظرافت و از
دیدگاه معماری و طراحی نما در شرایط ایده الی باشد. در اجرای نمای کرتین وال اجرای مواردی که ذکر میگردد ضروری می باشد 1- ارائه مدولاسیون بر اساس طرح های ارائه شده و محاسبه ضریبهای پایدار در سازه و همچنین میزان پرت مصالح کار رفته 2- مونتاژ و ساخت مدول های کرتین وال 3- اجرای کمربندی های اصلی در نما 4- نصب براکت نگهدارنده 5- تثبیت و رگلاژ کردن کرتینوال ها، در صورت اجرای کلیه موارد ذکر شده در اجرای نمای شیشه ای کرتین وال میتوانیم اطمینان حاصل کنیم در رعایت اصول کلی کوتاهی نکرده ایم.
سیستم اجرای نمای کرتین وال با روش face cape
در روش اجرای کرتین وال با سیستم فیس کپ هیچگونه فریم و قابی در دور شیشه وجود ندارد و شیشه به صورت مستقیم بر روی استراکچرهای آلومینیومی لامل کرتین وال قرار گرفته میشود و یک زوار نگهدارنده برای مهار و جلوگیری از سرنگونی شیشه نصب میگردد و امکان آبندی به صورت کامل ایجاد میگردد. میتوان از درپوش های تا عرض 5 سانتیمتر و طول های متفاوت استفاده نمود. در این روش نما کاملا هوابندی میگردد و امکان دید کامل بدون داشتن هیچ مانعی فراهم میگردد. تفاوت اساسی بین روش فیس کپ face cape و فول فریم لس full frameless استفاده از درپوش در روش فیس کپ می باشد. در محاسبات مهندسی و طراحی پروفیل ها مباحث زلزله - باد و محاسبات استاتیکی در نظر گرفته میشود و مصالح مورد نیاز برای پروژه ها با توجه با اقتضایی هر پروژه و خصوصیات مربوط به آن پروفیل های کرتین وال مشخص و استفاده میگردد.
سیستم اجرای نمای شیشه ای فریم لس
در سیستم اجرای نمای شیشه ای فریم لس دو روش وجود دارد که هر روش مبحث های اجمالی مربوط به آن متفاوت است در اینجا سعی میکنیم این دو روش را به طور دقیق شرح دهیم و مزیت ها و معایت مربوط به نمای شیشه ای کرتین وال فول فریم لس و فریم لس را توضیح دهیم.
کرتن وال فریم لس یوچنل
در روش نمای کرتن وال فریم لس از پروفیل های آلومینیومی اکسترود شده به صورت افقی و عمودی جهت ایجاد سازه اصلی برای نمای شیشه ای استفاده میگردد. تفاوت سیستم کرتن وال یوچنل با سایر روش های کرتین وال در نوع شیشه ای دوجداره آن می باشد. در دوجداره کردن شیشه های یوچنلی به جای استفاده از چسب سیلیکونی از چسب های ساختاری دو جزئی استفاده میگردد. پس از انجام مراحل آماده سازی شیشه ها برای نصب روی پروفیل های آلومینیومی از فیکسچر استفاده میشود. فیکسچرها بر روی دماغه های افقی و عمودی پیچ شده و لبه آن داخل شیشه دو جداره یوچنل گیر دار میگردد. واشر مخصوص یا چسب استراکچرال با عرض 2 سانتیمتری برای فنیشینگ کار استفاده میگردد. مزیت نمای کرتنوال به روش یوچنل این است در خارج از نمای ساختمان هیچگونه درپوشی دیده نمیشود و فقط واشر 2 سانتی از خارج نما قابل رویت است.
مزایایی اجرای نمای شیشه ای کرتینوال
1- وزن سبک سازه و کم شدن بار مرده به سازه ساختمان 2 - استفاده از مدولاسیون های خاص برای نمایش چشم انداز عالی نما 3 - استحکام عالی و زیبایی منحصر به فرد نمای شیشه ای کرتین وال 4 - به جهت مفصلی بودن زیر سازی نمای کرتین وال خطرات ناشی از زلزله را کاهش میدهد 5 - قابلیت دید و ویوی بیرون و نور کافی و قابلیت کنترل نور با استفاده از شیشه های رفلکس و رنگی